Øyvind Næsheim, internasjonal stjernekokk med lang fartstid fra den japanske, restaurant kjeden Nobu. Etter noen år i London, ble han kjøkkensjef for restaurantene i Hong Kong, Beijing og Hawaii. Øyvind kom hjem til Stavanger etter 12 år og etablerte den moderne japanske restauranten KITA. Jobber i dag med Alex Sushi-gruppen, pluss sitt eget brand der han promoterer japanske smaker i kombinasjon med nordiske råvarer gjennom events og foredrag. Øyvind har i media fått tilnavnet ”Bifangstens far” pga sitt engasjement for å utnytte alle havets ressurser, en kultur han har med seg fra alle årene i Østen.
«Det er utrolig spennende å kombinere japanske smaker med nordiske råvarer! Både Norge og Japan har en lang kystlinje, vi spiser mye fisk og sjømat i begge land. I Østen utnyttes alt som tas opp fra havet, mangfoldet er stort. I Norge har vi også et utrolig mangfold i havet, ca 345 fiskearter, 950 arter bløtdyr og 2000 krepsedyr. Vi utnytter bare en brøkdel av havets ressurser, sier Øyvind Næsheim. -Jeg brenner for at vi skal bli flinkere på dette feltet og lære av den japanske kulturen. – Etter å ha gått i lære og jobbet noen år innenfor det klassiske og franske, trengte jeg forandring. Jeg reiste på enveis billett til London, jeg ville noe nytt. Nobu London i 2003 ble mitt aller første møte med det japanske kjøkken. Smakene var fantastiske, og en helt ny verden åpnet seg for meg. Dette endte i 12 lidenskapelige år i restaurantkjeden Nobu. Nå brenner jeg for å vise hvor godt de japanske smakene passer til nordiske råvarer! Jeg har håndlaget noen sauser jeg virkelig gleder meg til å dele med deg. Neste gang du skal tilberede laks eller grønnsaker eller nær sagt hva som helst, kombiner med noen japanske sauser og gi de mest unike smaksopplevelser til familie og venner.»